19.02.2020

Ce am învățat în ultimii 5 ani de blogging?Am început blogul prin 2011 și foloseam spațiul ca pe o pagină simplă în care postam clipuri muzicale și alte clipuri de pe youtube, nu îmi amintesc să fi scris ceva la acea vreme. În 2015 a început și partea de scris și de povești, de la ficțiune până la articole cu păreri și diferite gânduri pe care le aveam atunci.  

In ultimii 5 ani, am învățat că trebuie să am răbdare cu mine și că scrisul poate fi o corvoadă, dar în același timp și un mod foarte plăcut de a-ți pune ordine în gânduri. Iar în scurt timp, a devenit un fel de jurnal de buzunar, fără pagini sau urme de cerneală, dar care reușește să îmi fie alaturi oriunde aș merge, sub forma unei mici aplicații prezente în permanență pe ecranul principal al telefonlui meu.

La scurtă vreme după ce m-am mobilizat cu scrisul, blogging-ul a devenit o joacă, de la jocurile de cuvinte din postări până la strategiile pentru imaginea de prezentare (care a trecut și ea prin diferite tipuri și modele), atunci am realizat că un blog e mai mult decat scris postări, ține și de responsabilitate în momentul în care se strâng persoane care îți citesc blogul.

Dincolo de distracția de a scrie, sunt multe emoții precum rușinea de a apăsa ,,postează”, frustrarea generată de limitele facilităților platformei folosite și de dorința de a avea persoane care să îți citească blogul, par obstacole la început, mari sau mici, în funcție de determinarea fiecăruia. La început însă, postările nu vor avea cine știe ce vizualizări, dar sentimentul pe care îl trăiești când vezi cum crește numărul de vizualizări, treptat, în fiecare an, este greu de explicat. Iar surpriza că unele lucruri copilărești pe care le-am scris la început, din dorința de a aborda un subiect fără să știu exact cum să îl abordez, sunt mai citite decât postări mai noi.

Am învățat să mă bucur de rezultate și să lucrez în liniște, să fac strategii și pur și simplu să mă bucur de scris, fără să mai simt așa de des senzația că scrisul este obositor. Pentru că nu este, scrisul e cea mai bună modalitate de a te înțelege pe tine însuți, dar și un fel de terapie datorită fericirii pe care o ai atunci când termini ceva de scris.


Deși a început de la un simplu site în care dădeam share la clipuri, mi-am dorit să scriu, acesta fiind lucrul care mă motivează în continuare să postez și să îmi exprim părerile pe pagină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PODCAST

Popular Posts

AMP gtag demo

Make it so.