12.02.2020

5 podcast-uri pe care le ascult


Mereu mi-a plăcut să ascult ceva în momentul în care făceam un lucru, fie că mă chinuiam cu tema la mate sau desenam, aveam nevoie de puțină agitație în jurul meu, de o altă voce care să mă țină cumva prezentă, fără să mă pierd prea mult în gânduri. La început, erau desenele animate, apoi muzica, iar din vară, podcast-urile. Urmăresc atât de multe podcast-uri că am ajuns să mă mir de ce notificări primesc uneori. Așa la întâmplare, să spunem că desenez sau mă uit la un serial și mă trezesc cu un podcast despre crime sau un episod despre istoria vreunei civilizații. 

Am început cu Vocea Nației, a lui Dragoș Pătraru, și apoi m-am extins când am văzut cât de multe podcast-uri interesante există, pe tot felul de teme care mai de care mai interesante și palpitante (la propriu, uneori mă trezesc că mă opresc din ce fac și ascult pur și simplu). Din toată lista am început să urmăresc câteva, dintre care am și terminat unul, dar mai jos am scris despre cinci care îmi plac și pe care le ascult aproape zilnic, despre niște voci care sunt prezente atunci când mă plictisesc sau când am nevoie de cineva care să vorbească atunci când desenez. 
Pe lângă emisiunea Starea Nației, Dragoș Pătraru are și podcast-ul Vocea Nației (pe care îl puteți găsi aici). Din păcate, episoadele nu sunt în ordine, încât sunt amestecate cu emisiunea menționată mai sus, dar și alt podcast numit Și de restul caramele. Ăsta e unul dintre motivele pentru care ascult mai rar, dar când vreau să aud recomandări de cărți sau pur și simplu un podcast de genul emisiunii, dau play fără să mă gândesc.
Mă amuză de fiecare dată când văd titlul sau când mă gândec la podcast. Sunt abordate conspirații și idei legate de extratereștrii, lucru care îmi amintește de X files, dar care se simte când îi asculți că este mai mult de atât. De fapt, pare cumva un podcast făcut de prietenii lui Mulder, dacă stau și mă gândesc, și într-un fel, asta îmi imaginez de fiecare dată când îi ascult. Primul episod începe cu râsete și chiar mi-au dat o impresie bună de la început, uneori mai fac glume ciudate la care nu râde niciunul din ei, iar alte ori sunt tare nostimi, pe lângă conspirațiile și teoriile pe care le discută, reușind să le ofere cumva o doză de haz, pe lângă misterul ce le învăluie. 

E un podcast amuzant și interesant pentru persoanele curioase și fascinate de extratereștrii și conspirații în general. 
E greu să înveți o limbă străină, mai ales dacă ești genul de persoană care vrea să învețe cât mai multe lucruri într-o perioadă scurtă de timp (sau mai bine zis, mai multe lucruri în același timp). Dar, am observat că învăț mai repede dacă ascult în timp ce fac altceva, chiar și involuntar. E o metodă bună de a învăța o limbă străină și o opțiune bună de ,,sunet de fundal” pentru cine vrea să învețe să facă ceva, dar care vrea să învețe și o limbă străină și nu are răbdare să stea cu aplicații sau să citească dicționare speciale. 

Se găsește în mai multe limbi, trebuie doar schimbat cuvântul ,,Finnish” din nume și înlocuit cu limba pe care vrei să o înveți.
M-au pierdut puțin pe la început, dar pe parcurs am început să intru în firul poveștii, dacă aș punea spune așa. E un pic confuz pentru că, începe odată cu preistoria și practic începutul începuturilor, care e puțin plictisitor, dar pe parcurs devine interesant, totuși, ca la o lecție reală de istorie, e nevoie de primele episoade pentru a înțelege în mare niște repere și puncte care vor continua în episoadele următoare. 

E drăguț pentru persoanele cărora le place istoria, dar care nu au prins prea multe în școală. 
E un tip de podcast de tip lifestyle, unde sunt abordate teme personale cum ar fi familia, relații și chiar felul tău de a fi. E ca și cum ai sta de vorbă cu două prietene care îți povestesc viețile lor, ce au învățat din anumite experiențe și cum îți recomandă să faci dacă treci printr-o situație anume. 
Ca un fel de bonus, reMind este un podcast în română care constă în discuții libere, asemănătoare cu cel menționat mai sus, dintre un psiholog și un om de presă. E drăguț de văzut cum percepe fiecare parte o anumită situație și aflăm lucruri care țin de psihic, subconștient, dar primim și sfaturi despre cum să reacționăm în anumite momente și cum să facem să trăm mai simplu, mai bine și mai sănătos. 

Nu prea mă încântă când aud discuții legate de copii și familie, dar sunt exemple destul de relevante pentru ilustrarea unui stil de viață complicat și aglomerat. Dincolo de asta, însă, e un podcast drăguț și plin de idei faine și inspirate care, dacă știi cum să le adaptezi, pot face cu adevărat o schimbare.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PODCAST

Popular Posts

AMP gtag demo

Make it so.