18.05.2019

20+ citate deștepte din #GIRLBOSS


1. ,,când ești foarte prost la ceva și oricum nu vrei acel ceva, asumă-ți pierderile și mergi mai departe”
2. ,,dacă n-ai fost bună la școală, nu lăsa asta să-ți omoare spiritul. Nu înseamnă că ești proastă sau lipsită de valoare ori că n-o să ai niciodată succes la nimic. Pur și simplu, înseamnă că talentul tău e la altceva, așa că profită de ocazie să cauți acel ceva la care ești bună și să găsești un loc în care poți înflori. Odată ce reușești asta, ai să fii de neoprit!”

~~~~~***~~~~~
Portretul unei #GIRLBOSS:
Alexi Wasser (imboycrazy.com)

3. ,,Tratează-ți granițele și impune-ți o structură! Trebuie să fii propriul tău părinte!”
4. „Clarifică-ți ce iubești să faci și (cu puțin noroc nu ești nici foarte nepricepută la asta) apoi încearcă să-ți dai seama cum poți să-ți câștigi traiul făcând asta! Nu fi speriată! Cu toții vom muri, e doar o chestiune de când și cum- așadar, fii CURAJOASĂ! Niciodată nu vei regreta că ai încercat să-ți împlinești visul! Nu rămâne cramponată în a pierde timpul, bere și petreceri. Sărbătorește atunci când e ceva de sărbătorit. Fii mândră de ceea ce faci. Nu face munca de mântuială. Fii cea mai bună. Fă în așa fel încât să le poți oferi altora ceva original și special care să le facă viețile mai bune.”

~~~~~***~~~~~

5. „Dacă înveți să-ți controlezi finanțele și să nu le permiți să te controleze ele pe tine, nu te vei mai trezi captiv la slujbe, în locuri sau în altă parte. Să înveți cum să-ți gestionezi banii este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le vei face vreodată. Să fii într-un loc bun din punct de vedere financiar poate deschide foarte multe uși.”
6. ,,este atât de simplu, deși mulți oameni par să aibă dificultăți în a o înțelege: nu cheltui mai mulți bani decât ai.”
7. ,,Tata spune întotdeauna: valorezi exact cât următoarea ta lună și în primele zile de existență ale lui Nasty Gal și eu trăiam la fel. Indiferent de circumstanțe, trebuia să public licitațiile. Astfel, n-aș fi avut bani.”
8. ,,Atunci când timpul petrecut făcând bani este semnificativ mai mare decât timpul pe care-l petreci cheltuind bani, vei fi surprinsă să afli câți bani poți economisi chiar și fără să te gândești la asta în mod special.”
9. ,,Gândește-te la contul de economii ca la orice altă factură. Trebuie  plătit în fiecare ună sau vor apărea consecințe.”
10. „Dacă ești tentată să cumperi ceva, imaginează-ți doar că acei pantofi noi sunt făcuți de fapt din bancnote de 20 de dolari. Ar arăta bine acele bancnote de 20 de dolari dacă s-ar murdări pe trotuar? Nu, n-ar arăta bine. Asta e din cauză că banii arată  mai bine în bancă decât pe picioarele tale.”
11. „Nu primești lucrurile pe care le ceri.”
12. „Dacă ești frustrată pentru că nu obții ceea ce îți dorești, oprește-te o secundă: ai cerut direct acel ceva? dacă nu, nu te mai plânge. Nu te poți aștepta ca lumea să-ți citească gândurile. Trebuie să te exprimi, iar uneori asta e la fel de simplu cu a spune: Hei, pot să iau eu asta?
13. „Luxul poate fi o experiență minunată, iar lucrurile din jurul tău ar trebui să fie reprezentative pentru viața pe care ți-ai construit-o, câtă vreme îți aloci timp să le apreciezi. Mi-am cumpărat recent tacâmuri de argint și, când îmi mâncam iaurtul azi-dimineață, n-am putut să nu mă gândesc: Această linguriță e serioasă!
14. „Cunoști tipologia: întotdeauna se plânge, e concediat des, i se sparge mașina, iubita îl înșeală. Acești oameni sunt convinși că viața e nasoală...așa că e. Este vechiul concept al celor care se aseamănă și se adună sau legea atracției. Primești înapoi ceea ce dai, așa că de ce nu te-ai concentra pe a vizualiza ceea ce-ți dorești în loc să fii distrasă de ceea ce nu vrei și de ce n-ai transmite universului bunele tale intenții în așa fel încât și el să le trimită înapoi la tine?”
15. „De fiecare dată când iei o decizie bună, când faci ceva drăguț  sau când ai grijă de tine însăți; de fiecare dată când mergi la muncă și muncești din greu și dai tot ce ai mai bun pentru tot ce poți face, plantezi semințele unei vieți despre care doar poți spera să fie peste cele mai nebunești visuri. Așadar, ai grijă de lucrurile mici, chiar și de lucrurile mici pe care le urăști, iar apoi tratează-le ca pe promisiuni pentru propriul tău viitor. Curând vei vedea că norocul îi favorizează pe cei norocoși care chiar fac ceva. ”
16. ,,Magia haosului este ideea conform căreia un set particular de credințe acționează ca o forță activă în lume. Cu alte cuvinte, alegem ce și cum credem, iar convingerile noastre sunt unelte pe care le folosim atunci când facem lucrurile să se întâmple...sau nu.”
17. ,,Dacă tu crezi în ceva, vor crede și alți oameni. Nu poți convinge pe altcineva că ești minunată, nemaipomenită și senzațională dacă tu nu crezi cu adevărat că ești așa. Aceasta nu este falsa încredere pe care o capeți de la niște aprecieri pentru un  selfie de pe Instagram, ci o credință în tine însăți, profundă și de nezdruncinat, care rezistă chiar și când lucrurile nu merg atât de bine. ”
18. Continuă să-ți amintești constant că asta este ceea ce îți dorești și în curând vei descoperii că, cu cât știi mai bine ce-ți dorești, cu atât mai puțin probabil va fi să accepți ceea ce nu-ți dorești. Unul dintre ele mai bune lucruri în viață- un motiv pentru care să nu te arunci orbește înspre un singur scop unic- este că, uneori, te va duce spre ceva mult mai cool decât orice porniseși conștient de la început să faci.
19. Dacă te gândești la un singur lucru și vorbești despre el tot timpul, ești prea obsedată. S-ar putea să-l denaturezi. Trebuie să te lași să-ți urmezi un pic și cursul firesc, iar lucrurile potrivite și oamenii potriviți se așează de la sine. Pentru unele lucruri merită să lupți.
20. Dacă ceva nu iese cum trebuie, dar tot abordezi acel ceva în exact același fel, urmărește alt scop o vreme. Asta nu înseamnă să renunți, ci doar să fii deschisă.
21. Dacă abordezi toate aspectele vieții tale cu o anumită doză de spiritualitate, poți influența rezultatul. Sau, cel puțin, vei influența felul în care  te raportezi până la urmă. Dacă sunt prost-dispusă în timp ce prepar cina, mâncarea va avea gust ca naiba. Dar, dacă sunt fericită în timp ce gătesc, cina va fi de-a dreptul fantastică.
22. Nu vreau să-mi mai petrec timpul gândindu-mă la lucruri pe care nu le doresc în viața mea. Trebuie să-ți alungi oamenii din cap la fel de hotărât cum ai da pe cineva afară din casa ta, dacă nu l-ai dori acolo.
23. Concentrează-te pe lucrurile pozitive din viața ta și vei fi  uimită să constați cât de multe alte lucruri pozitive încep să se întâmple. Dar, înainte de a începe să te gândești că tocmai a dat norocul peste tine, amintește-ți că e magie și că ai făcut-o tu însăți.
24. Mulți dintre cei mai mari artiști, gânditori și chiar oameni de afaceri au fost și sunt introvertiți (Albert Einstein, Bill Gates și J.K. Rowling, ca să dau doar câteva exemple), așa că faptul de a fi introvertit nu te blesteamă în niciun caz la o viață în umbră.
25. Provocarea ta ca  #GIRLBOSS este să te arunci cu capul înainte spre lucruri fără să fii prea atașată de rezultate. Când scopul tău este să acumulezi experiență, perspectivă și cunoaștere, eșecul nu mai este o posibilitate. Eșecul este invenția ta.
26. Există o anumită libertate în a fi inadaptat. Faci ce vrei, spui ce vrei și mergi mai departe când e clar că nu mai ești bine-venit.
27. Nasty Gal a fost programul meu de masterat. Am învățat să nu am rezerve când vine vorba despre a opri pe cineva în mijlocul unei prezentări pentru a-i cere să clarifice un aspect pentru că nu știu despre ce vorbește. Dacă tot nu înțeleg, îi voi spune ,,Tot nu înțeleg” și am să-i cer să explice din nou. Uneori aș putea să aud efectiv sunetul ochilor care se dau peste cap în cameră- dar, considerând că iau decizii care implică atât de mulți bani și atât de mulți oameni, nu-mi permit să mă prefac că știu despre ce e vorba. Când conduci o companie la fel de mare ca a mea, nu ești singurul care ajunge să plătească pentru greșeli. Aș putea ,,să mă prefac că sunt CEO” sau aș putea chiar să fiu un director de companie, ceea ce înseamnă să facă tot ce trebuie să ac (inclusiv să pun întrebări evidente) pentru a lua cea mai bună decizie pentru compania mea. Nu contează unde te afli în viață, vei economisi  mult timp dacă nu-ți vei face prea multe griji pentru ce cred alții despre tine. Cu cât reușești să înveți asta mai devreme cu atât mai ușor va fi restul vieții tale.

Tu ești cine ești, așa că ar fi bine să te obișnuiești cu asta. 

28. Când te accepți pe tine însăți, e surprinzător cât de mult te vor accepta și alți oameni.
29. Ultimul lucru de care are nevoie lumea este încă o persoană plictisitoare sau o marcă plictisitoare... Așadar, îmbrățișează toate lucrurile care te fac diferită. Modifică-ți hainele cât vrei, dar să nu îndrăznești să îți modifici ciudata din interior- are grijă de tine la fel de mult ca și de mine.
30. Ține minte: nu te îmbăta cu propriul succes.

~~~~~***~~~~~
Portretul unei #GIRLBOSS
Norma Kamali, designer  vestimentar și antreprenor

31. Am învățat devreme ideea de ,,cunoaște-te pe tine”. Cred că, dacă ai o perspectivă unică și dacă rămâi relevantă  și autentică, vei ieși în evidență. Trebuie să fii entuziasmată și pasionată de ideile tale pentru a le face să funcționeze. Sunt șanse mari să fie nevoie de 20 dintre acele idei bune înainte ca una dintre ele să prindă și să aibă șansa de a deveni reală, dar o idee bună e bună numai dacă există și un plan bun care să o transforme în realitate. 
32. Cel mai important lucru pe care îl poți face este să-ți asumi riscuri. Riscurile sunt locul în care se întâmplă descoperirile, iar marile schimbări te duc în locuri noi și creează oportunități. Pot fi foarte înfricoșătoare și intimidante, dar asta înseamnă că te scot din zona de confort.
33. Sfatul meu ar fi să visezi și să nu te oprești din visat. Să-mi transform visurile în realitate m-a inspirat întotdeauna să muncesc din greu. Un vis nu e niciodată de ajuns, iar visul tău poate fi transformat și rafinat pe drum pentru a deveni relevant și de succes.  
~~~~~***~~~~~

34. Să știi când să te faci auzit și când să taci te va duce foarte departe, nu doar în afaceri, ci și în viață.
35. Într-o lume ideală, niciodată n-ar trebui să faci lucruri care sunt sub nivelul tău, dar aceasta nu este o lume ideală și nici nu va fi vreodată. Trebuie să înțelegi că și o slujbă creativă nu este doar despre a fi creativ, ci și despre a face munca aceea care trebuie făcută. Acea #GIRLBOSS care e dispusă să facă o muncă sub nivelul ei- și mai sus de el- este una care iese în evidență. 
36. Fii o persoană amabilă la muncă.
37. Șeful tău nu este prietenul tău și, dacă tu ești șeful, angajații nu sunt prietenii tăi. Am învățat asta pe calea grea când am ieșit într-o seară la cină cu cineva care fusese în subordinea mea. 
38. Am auzit atât de mulți oameni plângându-se de locurile lor de muncă pentru că ,,au atât de mult de oferit”, dar întâi de toate trebuie să faci munca pe care o ai de făcut acolo. Nu-mi pasă dacă să tai facturi e sub nivelul tău. Dacă nu faci asta, cine crezi că o va face? Șeful tău? Nu. De aceea ai fost tu angajată. Nu ești specială. Știu că probabil ți-au tot spus asta părinții cât ai crescut, în fiecare zi, timp de 20 de ani ( e în regulă, au făcut asta și ai mei), dar tot trebuie să vii la muncă și să muncești din greu, la fel ca toți ceilalți. Dacă ești o #GIRLBOSS, ar trebui să-ți dorești să muncești mai mult decât toți ceilalți. 
39. Să fii concediat poate fi un foarte necesar apel de trezire la realitate, un impuls în direcția potrivită sau o cale de ieșire. 

~~~~~***~~~~~
Portretul unei #GIRLBOSS
Christine Barberich, redactor-șef la Refinery29

40. Cum folosești acel timp și munca pe care o urmărești te învață atât de mult despre cine ești și despre ce poți deveni. 
41. Sfatul meu pentru aspirantele la statului de #GIRLBOSS este ca, oricât ari fi de greu, să nu le mai pese atât de mult de ce cred alții. Găsește o cale prin care să auzi ce-ți dorești TU. Știi care este visul TĂU? Și apoi dă tot ce ai în direcția asta: munca ta, relațiile cu care te înconjori, mâncarea pe care o introduci în corpul tău. Tot ceea ce controlezi în lumea ta ar trebui să hrănească acel vis ș să te facă să te simți ca o #GIRLBOSS.
~~~~~***~~~~~

42. #GIRLBOSS: stăpânește-ți stilul cum îți stăpânești mașina pe care o folosești. Asta înseamnă să te îmbraci pentru tine însăți- nu pentru iubitul tău, nu pentru prietenii tăi și nu pentru părinții tăi. Uite un lucru pe care industria modei probabil că nu ți-l va spune: încrederea este mai atractivă decât orice ai putea pune pe corpul tău. 
43. Tu creezi lumea, pas cu pas. Este în întregime a ta, să o descoperi și să o creezi. 
44. Indiferent care sunt visurile tale, dacă îi asculți numai pe cei din jurul tău, posibilitatea ca ele să se îndeplinească e foarte mică. Lumea iubește să îți spună cât de dificile sunt lucrurile și nu exagerează. Iar asta e foarte descurajator. Dar uite cum stau, de fapt lucrurile: poți să le ai de fapt pe toate și nimic nu vine ușor. Vei face sacrificii și compromisuri, vei fi dezamăgită și îi vei dezamăgi și tu pe alții, vei eșua și o vei lua de la capăt, vei frânge niște inimi, vei purta niște nume și vei învăța să te ridici și să mergi mai departe din locul în care propria ta inimă se frânge. Dar dificil nu înseamnă imposibil, iar din catraliardele de lucruri din acest univers pe care nu le poți controla, ceea ce poți controla este cât de mult îți dai silința și când sau dacă să te oprești ori nu. 
45. Unul dintre avantajele pe care le avem atunci când suntem naivi este că, adesea, suntem suficient de naivi pentru a crede în noi înșine atunci când nimeni altcineva nu e dispus. Eu am fost suficient de prostuță și încăpățânată să pun tot ce aveam într-o afacere numită Nasty Gal și să-i ignor pe cei care-mi spuneau că ceea ce fac este greșit. 
46. Dacă începi să asculți, ar trebui să descoperi că inima ta a știut care-i treaba  de la bun început. 
47. Marii antreprenori sunt ca Indiana Jones: fac salturi înainte să vadă podul, pentru că știu că, dacă nu fac asta, altcineva o să ajungă la acel Sfânt Graal. Acel Sfânt Graal este al tău și trebuie doar să-l iei. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PODCAST

Popular Posts

EMOJI INFINITE

AMP gtag demo

Make it so.