25.05.2018

MAI cu ghinionSunt mai superstițioasă din fire, iar MAI a fost una dintre acele luni care au început cu o serie de ghinioane, stări de neliniște și stres, anxietate dar și certuri inutile. Totuși, în ciuda acestor lucruri,  m-a învățat ce înseamnă eșecul, lipsa de comunicare și cât de important este să rămâi cu capul pe umeri în situațiile care poate par nedrepte la început, dar care în timp se dovedesc a fi un nenoroc vital în evoluția noastră, fie ea profesională sau personală.
,,Zici că sunt căsătorită cu ghinionul!” este o replica pe care mi-am însușit-o pe clasa a 9-a și pe care o folosesc și acum în momentele în care pare că tot ghinionul a năvălit asupra mea. Replică pe care, în ciuda tonului iritat, o spun în încercarea de a mă amuza singură. Luna aceasta însă șirul de ghinioane și momente în care lucrurile mergeau prost mi-a oferit contexte în care am învățat să îmi controlez emoțiile, să mă organizez și sa fiu mult mai receptivă vis-a-vis de cei din jurul meu. Am cunoscut mulți oameni noi și am trăit diferite revelații legate de viață și de complexitatea ei.
Oricât de rău ar părea la început, tot acest nenoroc nu a venit singur. E însoțit de o mulțime de metafore, situații amuzante, lacrimi, zâmbete și restul ingredientelor ce pot schimba un moment în care totul merge prost într-o lecție de viață. O lecție de care te prinzi sau pe care o lași să treacă pe lângă tine până când dai de zile mai bune.
În urmă cu ceva timp am citit că în momentele în care viața ta e prea frumosă și nu treci prin niciun moment mai trist, subconștientul produce coșmaruri cu scopul de a echilibra psihicul. Așa este și cu ghinionul, nu vine niciodată singur, iar atunci când se împletește cu momentele frumoase rămâi cu amintiri, cu povești pe care le poți spune mai departe și cu zâmbete pe care nu le vei uita niciodată. După fiecare ghinion vine și ceva frumos, pentru că acel nenoroc nu apare pentru a ne pune bețe în roate, ci pentru a ne ajuta să ne întoarcem pe drumul corect în viață. Imaginați-vă că sunteți la o răscruce și alegeți un drum la întâmplare fără să vă gândiți prea mult încotro mergeți, iar la un moment dat vine cineva și aleargă după tine pentru a îți arăta drumul care trebuie.
Andrei Marica, solistul trupei Eyedrops a spus în discursul lui de la TEDxTalk de la Sibiu ,,Fii prezent! Prezența înseamnă renunțarea la așteptări. Așteptările sunt ceea ce punem între noi și scopul nostru. De multe ori drumul știe mai bine decât tine unde trebuie să ajungi. Și atunci, decât să te împotrivești curentului care te ia cu el, și să riști să te îneci, cel mai bine ar fi să ai grijă să rămâi la suprafață și să te duci în direcția generală în care oricum voiai să ajungi.” iar vorbele lui mi-au trecut prin minte în fiecare moment în care mă trezeam cu gândul la motivul pentru care lucrurile nu mi-au ieșit așa cum trebuie. 
Știm ce vrem, dar nu unde ne îndreptăm. Lucrurile se schimbă, la fel și oamenii, iar lucrul pe care ți l-ai dorit cu atâta putere va ajunge să fie complet nesemnificativ dacă ajungi la el prea repede. Trebuie să muncești pentru ceea ce-ți dorești, iar drumul e lung și anevoios, dar tocmai asta e frumusețea nenorocului, te ghidează să ajungi unde trebuie și îți oferă situații din care poți trage concluzii și din care poți învăța. MAI a fost o lună a revelațiilor, a emoțiilor noi în raport cu cele vechi. Am plâns, am râs, m-am enervat, am mers mai mult decât aș fi mers toată viața, am făcut lucruri noi, iar cel mai important, am început să scriu din ce în ce mai des, într-un fel pe care nu l-am mai simțit de mult timp. Mi-am dorit să scriu povești, iar MAI mi-a arătat într-un mod discret cum să mă întorc la ceea ce iubesc cel mai mult în lume, cărțile și cuvintele. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu