27.12.2017

Aventurile mele de bullet journaling în 2017

Mereu mi-au plăcut agendele și produsele de papetărie, dar niciodată nu am știut să le folosesc cum trebuie, fără să le umplu de desene fără sens sau fără tăieturi. La începutul lui 2017 m-am apucat de Bullet Journaling pentru că mi s-a părut un mod util și creativ de ați organiza timpul și sarcinile. Am început să mă organizez încă de pe clasa a 8-a, când aveam un carnețel în care îmi scriam în fiecare zi data, ce teme aveam de făcut, câte probleme aveam de rezolvat la mate, ce lecții trebuiau citite și așa mai departe.

Dar atunci nu aveam cine știe ce desene sau categorii, iar când am început în Ianuarie primul Bullet Journal am fost încurcată de toate punctele pe care trebuie să le conțină, așa că m-am decis să-l fac așa cum îmi e mai ușor, în așa fel încât să fie și amuzant și ușor de folosit.

Amuzant a fost cât și ușor de folosit, partea grea a fost organizarea în sine pentru că nu am știut cum să îmi împart paginile așa cum trebuie, seriale, filme, cărți, benzi desenate, cât și daily-urile care îmi ieșeau de fiecare dată urât și nu suportam să le văd așa.

Pe 2 Februarie, am făcut primul desen în bullet journal, urmând ca apoi să fac mai multe pe un bloc de desen separat. De atunci nu am desenat atât de des în bujo, doar pentru blog pentru că doar ce născocisem ideea de desenele pentru fiecare postare, iar bujo a rămas decât un caiețel în care îmi scriam citate, făceam mandala și îmi notam tot ce aveam de făcut pentru bac.

Noiembrie a fost luna în care am schimbat total bullet journal-ul, adăugând desene și citate pe pagini, cât și daily-uri într-o combinație nouă, diferită de primele mele abordări. Încă nu e chiar un bujo ca la carte, dar e un sistem util și ușor de folosit pentru mine. După două luni, am observat că începe să arate din ce în ce mai frumos (dacă ignori cele două sau trei pagini cu măzgăleli pentru că nu mi-au ieșit desenele), iar sistemul de daily pe care-l folosesc acum a fost inspirat de o idee de pe tumblr (și pentru că deja umblam cu două tumblr-uri, unul al meu și altul de fangirling) m-am gândit că ar fi drăguț să am un loc în care să strâng toate acele idei fără să îmi aglomerez tumbr-ul, așa că am făcut unul separat, special pentru asta.


Acolo îmi voi posta fiecare pagină mai reușită din bujo și voi explica și ce reprezintă fiecare desen sau însemnare, dar în mare parte desenele reprezintă stări sau diferite sentimente pe care le am în momentul în care fac pagina respectivă. Tumblr-ul e acesta: satorisbulletjournal și  puteți găsi fiecare prostioară pe care o desenez eu prin bullet journal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu