12.06.2016

De ce insistă lumea să își facă majoratul


Când a început sezonul majoratelor, așa cum îmi place să-i spun, am stat și m-am gândit îndelung la cât de (ne)important este un majorat pentru că nu e nimic special la vârsta de 18 ani. Da, poate devenim adulți din punct de vedere legal și ne putem lua permisul și lucruri de genul ăsta, dar uităm că, tot legal, vin de la sine responsabilități pe care nu ni le dorim. E un punct în care vrem să fim tratați ca niște adulți, iar odată cu atingerea vârstei de optișpe ani poți demonstra că meriți să fi considerat astfel, dar chiar dacă suntem adulți în acte, asta nu înseamnă că nu mai putem fi tot copii.

Niciodată nu mi-am putut da seama de ce se ține o petrecere pentru așa ceva. Acum câteva zile am împlinit celebra vârstă și nu mă simt cu nimic mai specială sau mai bătrână, poate sunt întrucâtva mai înțeleaptă decât am fost cu un an în urmă și pot face lucruri pe care atunci nu puteam, dar totuși, nimic nou. 

Am încercat să îmi fac niște idei legate de acest lucru, dar tot netul e plin de articole de genul unde să-ți faci majoratul, cum să-ți faci majoratul perfect, ceea ce mă intrigă pentru că încă nu îmi dau seama de ce trebuie să îți faci petrecerea asta până la urmă. 

Nu pot să nu mă întreb dacă acest majorat este un fel de quinceanera sau ceva asemănător. Nu îmi plac petrecerile, iar poate ăsta e și motivul pentru care nici nu am făcut vreuna. Mi-am întrebat colegele, și niciuna dintre ele nu a putut să mă facă să înțeleg, dar poate nu e ceva ce știi, ceva ce pur și simplu faci. Ai 18 ani, gata, dăm petrecere pentru că acum ești adult, e o vârstă importantă, dar nimeni nu se gândește că: făcută o greșeală, cât de mică, pentru care trebuie să răspunzi indiferent de natura ei. O poți încurca în sensul că poți avea probleme cu legea, iar mami și tati nu te vor mai putea ajuta pentru că, odată cu atingerea acestui prag, ești pe cont propriu.

Explicat de mine sună puțin înfricoșător, dar nu e întotdeauna așa. Partea bună e că poți vedea filme horror care sunt cu 18+ la cinema pentru că sunt mult prea violente pentru celelalte categorii de vârstă și, pentru consumatori, pot cumpăra alcool și țigări fără să mai fie problema vânzării minorilor

Mie personal, avantajele vârstei nu îmi aduc niciun câștig, poate doar dreptul de-a mă angaja, dar în rest nu văd nimic pentru  care să mă bucur. Nu vreau  nimic din toate astea, niciodată nu le-am vrut, chiar de când colegii mei au început să își serbeze majoratul, moment în care am început să mă gândesc profund la acest subiect. Lucru care mă duce la aceeași întrebare, ce e așa de special la genul ăsta de petrecere? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PODCAST

Popular Posts

Analytics- să nu ștergi asta că jar mănânci