05.03.2016

Este doar păr

Probabil că știți momentul în care vă doriți să aveți părul într-un anumit fel, exact ca în poze, iar când vedeți acea tunsoare finală încadrându-vă fața atunci realizați că fie nu a fost o idee bună, fie stilista nu are mână prea bună de lucru. De foarte mult timp, de când am devenit adepta stilului bob, am încercat o mulțime de variante precum pixie sau short straight, iar nici una nu îmi cuprinde atât de bine forma feței precum reușește stilul bob. Am fost de multe ori dezamăgită, însă, precum spune Clare Bowen în mica ei demonstrație destinată fetelor cu cancer, it's just hair

Inițial, acest articol trebuia să includă un interviu, dar idea a picat în momentul în care persoana care trebuia să fie intervievată a refuzat chiar înainte de a vedea întrebările, așa că m-am gândit să transform acest articol într-o mică dezbatere legată de meseria de hairstylist în țară și cât de importantă este pentru majoritatea tinerilor din ziua de azi, dar și să dezbat despre fete cu cancer și prințese cu păr scurt.

Într-adevăr, este doar păr, iar oricât de neimportant ar fi, majoritatea tinerelor din ziua de azi continuă să îl îngrijească cu mare atenție, pentru că este o parte din noi. Iar de cele mai multe ori ne simțim frumoase atunci când și părul nostru este frumos.

 Acum o oră mi-am tuns din nou smocul pe care îl aveam în cap, după aproape șase luni de când m-am așezat pe același scaun complet hotărâtă să adopt o coafură pixie, care a început să se deformeze odată cu creșterea în lungime. Am scăpat de ciufii de la spate, transformare care l-a făcut mai mult bob scurt ( sau nu chiar ).

 Mi-am dorit nespus să întreb pe cineva din domeniu ce părere are despre toată această artă de tăiere a firelor de păr, recunoscând totodată că îmi era rușine să întreb așa ceva. Fetele de acolo m-au primit cu căldură și chiar mi-au răspuns. Este o meserie frumoasă, asta e tot ce am putut afla, însă, atmosfera a fost una luminoasă, care se putea vedea clar încă din momentul în care le-am trecut pragul. Am fost primită cu brațele deschise, iar doamna drăguță care mi-a tăiat părul chiar a discutat cu mine și mi-a căpătat încrederea absolută. Le-am spus că trebuia să pregătesc niște întrebări, ceea ce le-a făcut să intre puțin în panică. Am simțit semnalul de alarmă, care nu a durat prea mult, așa că m-am liniștit. Le căpătasem curiozitatea și au fost dispuse să îmi răspundă, doar că implicarea lor mi-a scurtcircuitat puțin circuitele pentru că nu eram pregătită ca ele să fie de acord cu întrebările, nici nu eram sigură că eram în stare să pomenesc despre acest articol la care lucram în acel moment.

Legat de Clare Bowen și de campania ITS JUST HAIR, ea și-a tuns părul lung pentru a-i demonstra unei fetițe cu cancer că nu ai nevoie de păr lung pentru a fi o prințesă. Lungimea nu contează atunci când vrei să te simți frumoasă. Felul în care ne tundem nu face decât să scoată în evidență în mod diferit forma feței și evidențiază ochii. Când aveam părul lung, ochii îmi străluceau mai tare ca niciodată, fenomen pe care nu l-am înțeles nici până acum. 


Sursele sunt destul de limitate ( asta sau poate îmi este mie iar prea lene pentru a cerceta cu adevărat subiectul ), dar am suficient material pentru un mini articol, așa că nu este nicio problemă. 

Un hairstylist bun știe să vorbească cu oamenii care intră în salonul lui și știe să ilustreze cu exactitate coafura pe care clienta și-ar dori să o încerce. Iubesc ceea ce fac. Și sunt destul de sigură că și oamenii aceștia la fel. Trebuie să fi dedicat și să ai mână de lucru, în plus, atitudinea pozitivă înseamnă totul, mai ales la clientele tinere și nesigure care pot ieși oricând din salon dacă nu le convine atmosfera ( așa ca mine, nu că mi s-ar fi întâmplat vreodată ). 

Chiar este o meserie frumoasă, nu pot nega asta. Am petrecut atât de mulți ani pe scaunul din fața acelei oglinzi mari în timp ce mă uitam la fața mea de spiriduș încât am realizat că o coafură perfectă, reprezentativă, face parte din imaginea ta exterioară. 

Când întâlnești oameni noi, aceștia își fac o părere despre tine prin felul în care arăți, urmând apoi să îți cântărească și personalitatea. Atât ochii, cât și o tunsoare perfectă nu fac decât să scurteze drumul către sufletele noastre din perspectiva altor persoane, dar o coafură frumoasă sau un păr lung precum al lui Rapunzel nu te face o fată frumoasă. Frumusețea va veni întotdeauna din interior. 


surse imagini: Pinterest 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PODCAST

Popular Posts

AMP gtag demo

Make it so.