13.10.2015

Comentarii acide


Unii oameni fac glume proaste, indiferent de situație, unele dintre ele sunt voluntare, iar altele involuntare. Cele involuntare sunt ușor de uitat, dar cele tâmpite și spuse/scrise din toată puterea voinței celui care a gândit. Nu e frumos să glumești despre starea unei persoane, fie dacă e ea bolnavă sau sănătoasă. Unii oameni le vorbesc celor cu probleme de greutate despre obezitate când ei de fapt probabil au probleme mult mai grave, peste puterea noastră de înțelegere. 

Ieri am plecat de la școală pentru că nu mai puteam suporta frigul, nici nu știu cum am putut ajunge acasă la cât de mult timp am dârdâit în stație și prin liceu. Am plecat, iar când am ajuns acasă m-am închis în cameră la căldurică. Peste câteva ore, când s-au terminat orele, o colegă a întrebat pe grup dacă ei și încă o colegă, care plecase și ea la rândul ei, ne simțim mai bine. O altă colegă a sărit să spună că mințim, iar eu m-am enervat cumva și i-am spus că e geloasă, că nu poate accepta ideea că cineva poate fi bolnav. Poate am exagerat și eu puțin, dar eram nervoasă din cauza frisoanelor și a chestiei în sine. Tremuram ca ul bătrân cu alzaimăr și ea că mint, da ok, cât de drăguț din partea ei. Nu e frumos să spui astfel de lucruri despre oameni, mai ales când aceștia sunt bolnavi, iar oamenii nu ar trebui să facă asta. Oamenii nu ar trebui să facă multe lucruri, dar nu le pasă de consecințe, nu le pasă nici măcar cum se poartă un om obișnuit. Trebuie să tolerăm multe persoane, dar uneori pur și simplu nu avem nici cheful și nici puterea de a le ignora sau suporta, așa că ne trezim vorbind fără să vrem, mânați de propria noastră mânie. Comentariile acide sunt greu de  încasat de către unele persoane, mai ales dacă acestea sunt foarte bine gândite, însă consecințele sunt același. E ca în clasa întâi când colegul de lângă tine nu vrea să îți dea din creioanele lui iar tu ( pentru că îi auzi des pe ceilalți folosind cuvântul/cuvintele ) ori îl înjuri ( cum e la noua generație- crede ți-mă, am văzut și asta ) sau îl faci prost, ți-ai consumat nervii, dar tot nu ai primit creioanele, deci e degeaba. 

Mai târziu, diriginta s-a arătat dezamăgită de noi și cumva m-am simțit, pentru că eu am fost cea care a antrenat într-un fel conversația și acum dacă mă gândesc nu a fost tocmai bine, dar ce e făcut e făcut. Acum mă minunez cum de am putut să mă iau de prostia acelei fete când de fapt eu în sine am dat dovadă de slăbiciune când i-am răspuns. Data viitoare șterg toată conversația imediat ce văd un astfel de mesaj, în felul ăsta, el nu ar mai exista pentru mine și nu aș mai fi tentată să răspund focului cu foc. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu