26.02.2020

Lecția de prietenie din Sonic: The Hedgehog


Fascinația mea pentru fantastic și creaturi unice m-a îndemnat mereu către filme diferite, dar de data asta am schimbat puțin preferințele și m-am dus cu încredere la SONIC THE HEDGEHOG. Desigur, mai mult de dragul nostalgiei, dar și a modului în care este făcut Sonic. 

Îmi amintesc când eram mică și mă prefăceam că eram Sonic. Nu alergam, dar pentru mine de atunci era un personaj foarte nonșalant,( cel puțin versiunea din desenele Sonic X), pe care le-am prins eu. În film însă, nu l-am simțit așa, dar nici nu am plecat dezamăgită din sală. La început mi-a fost rușine, eram singură printre copii și adulți plictisiți care abia așteptau să se termine odată să plece acasă, dar apoi nu am făcut decât să zâmbesc, iar toată starea de relaxare a venit de la sine. Zâmbetul și starea de bine au continuat pe tot parcursul filmului, iar momentul în care s-a încheiat proiecția, eram din nou fetița de 7 ani care voia să strângă jucăriile cu Sonic de la McDonalds și aștepta fiecare zi de vineri pentru a prinde noile modele.

Sonic este un film despre prietenie, o poveste despre un personaj diferit care își dorea să aibă prieteni. Mai copilăros și hiperactiv din fire, vrea să scape de singurătate și să aibă pe cineva alături. Și reușește să trăiască o aventură frumoasă și plină de pericol alături de persoana pe care și-o dorea să o aibă alături. Elementele de singurătate și de prietenie se îmbină cu seriozitatea situației prin pericol și suspans. Sonic vrea să plece pentru a nu fi descoperit, dar este descoperit de „Lordul gogoșilor”, punct în care eroul nostru albastru primește șansa de a intra în contact cu o ființă umană, dar și de a-și face prieteni.

Deși spus în mod glumeț, Sonic îi spune:


"I WASN’T SPYING. WE WERE ALL JUST HANGING OUT EXCEPT I WASN’T INVITED AND NO ONE KNEW I WAS THERE." *


Replică plină de speranță, dar și de tristețe. Prima parte surprinde atât speranța cât și entuziasmul lui Sonic, iar spre final se simte singurătatea acestuia și sentimentul de izolare pe care începe să îl simtă după timpul petrecut atâta timp de unul singur.

Pe parcursul filmului, Tom (Lordul gogoșilor) învață de la sonic că nu poate renunța la oamenii pe care îi are alături și care cred în el, iar Sonic și-a făcut un prieten. Sonic mi-a arătat într-un mod subtil că, oricât de diferit sau singur ai fi, mereu va fi cineva care să îți fie alături atunci când ai nevoie, dar și să îi apreciezi pe oamenii pe care îi ai alături.

_____

* ,,Nu vă spionam, petreceam toți timp împreună, doar că voi nu știați că eram și eu acolo”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PODCAST

Popular Posts

Analytics- să nu ștergi asta că jar mănânci