23.01.2020

5 moduri de a folosi o agendă


Nu e secret că îmi plac agendele, iar în urmă cu un an chiar am început să caut pe internet moduri de a folosi una, tocmai pentru că am prea multe începute și trebuia să găsesc un mod în care să le folosesc pe toate. Timpul a trecut, iar eu tot cu multe agende începute am rămas, totuși, sunt elemente pe care am reușit să le mut într-unul, așa că nu putem spune că e o totală lipsă de organizare. 

Sunt o mulțime de clipuri care vă arată cum să vă organizați viața pe mai multe agende, dar din punctul meu de vedere, mai mult de trei agende sunt prea mult. Dar asta depinde desigur de gusturile fiecăruia și de capacitatea de organizare. Ideea unei liste scurte a început când am început să caut pe internet diferite moduri de a folosi o agendă și voi începe cu cel mai vechi sistem pe care îl folosesc. 

BULLET JOURNAL

Se fac trei ani de când fac bullet journaling și mă amuză și acum când mă gândesc că îmi e greu să mă organizez fără agenda mea de încredere. Într-un an l-am împrumutat unei colege și în săptămâna respectivă am fost total dezorganizată. În bullet journal îmi fac o schiță a orarului pe care îl am, desene, diferite liste și idei, ba de blog, ba de diferite proiecte de DIY sau de ce nu, idei de lucrări și texte. Poți adăuga diferite elemente prin care îți poți măsura cantitatea de apă pe care o bei, banii pe care îi consumi, stările de spirit pe care le ai pe parcursul unei lui sau chiar a unui an. 

TRAVEL JOURNAL

Am descoperit de curând conceptul de jurnal de călătorie, făcut din piele care se leagă cu o sfoară, exact ca în filmele de epocă în care unul din personaje stă în trăsură sau la o măsuță și scrie. E bun pentru desene cu locurile pe care le vizitezi și de trecut la liniuță lucrurile petrecute în călătoria respectivă. De ce nu, și eventual o listă de bagaje. Mi-am dorit un astfel de jurnal, dar am ajuns la concluzia că mai bine incorporez aceste elemente în bullet journal, astfel încât să rămână atât taskurile cât și amintirile precum chitanțele sau biletele de la un anumit obiectiv turistic. 

E o idee drăguță pentru a păstra o parte din călătoriile pe care le faci cu tine, amintirile trec, dar micile obiecte care îți amintesc un mic detaliu sau o întâmplare de la acea vreme sunt mereu bine primite, mai ales de persoanele care au obiceiul de a colecționa amintiri. 

CITATE

Un caiet de citate e mereu util pentru cititori și e mereu la îndemână atunci când dai de vreo idee deșteaptă sau de vreo replică amuzantă pe care vrei să o notezi pentru a nu o uita. Mi s-a întâmplat de câteva ori să dau de pasaje interesante în cărți în care nu mă așteptam să dau de idei care să mă atragă în mod deosebit, așa că, un caiet de citate e numai bun. 

VOCABULAR

Dacă înveți o limbă străină e cel mai bun loc pentru a păstra cuvintele pe care trebuie să le memorezi. Sunt aplicații care sunt bune din punctul ăsta de vedere, dar nu se compară cu o agendă reală sau cu un vocabular standard. E altfel când ai cuvintele în față, în listă, decât într-un test online care mai multe te enervează. 

SCHIȚE ȘI DESENE

Îl folosesc în general mai mult pentru blog și pentru exerciții de body shape sau face shape, dar în general pentru blog și postări. Totuși, un caiet de desene e bun atât pentru desenatori cât și pentru amatori, în sensul că desenul în general poate fi o terapie pentru toată lumea, chiar dacă desenezi măzgăleli sau un soare mai mult pătrățos decât rotund, reușești să te deconectezi cumva și să te relaxezi, și chiar dacă desenul nu e perfect, nu ar trebui să îți fie rușine de ceea ce creezi, mai ales că trebuie să vină de la tine înainte de orice. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PODCAST

Popular Posts

EMOJI INFINITE

AMP gtag demo

Make it so.