06.06.2016

5 filme de văzut vara asta

Toți avem propriile gusturi și păreri legate de un anumit lucru, așa că poate filmele și serialele recomandate de mine nu vor fi pe gustul tuturor, mai ales că sunt puțin prea de modă veche, dacă e să ne luăm după primele două puncte de pe listă. A fost greu să le selectez pe ultimele două, așa că am ales două seriale care mă pun pe gânduri în momentul de față.

Sunt fana producțiilor for teen, de familie, dar și a celor clasice ( sub anii 2000). 

În ceea ce le privește filmele sau serialele, sunt destul de pretențioasă și nu mă uit decât dacă îmi place în mod deosebit. Pentru că în momentul în care încep să fac orice altceva în timp ce mă uit la un film atunci e deja o problemă. Îmi place să fiu cât se poate de atrasă de un film, pentru că pot spune că îmi place dacă mă atrag anumite elemente, dar nu e ca și cum mi-ar plăcea cu adevărat. 

La Nashville mi-am luat țeapă pentru că ador muzica country, iar ăsta e singurul lucru care m-a atras la serial. Sau la Chasing Life, nu pot spune că mă interesa prea mult viața lui April de dincolo de orele în care se afla la birou. Tipa are cancer, iar asta e trist, aproape că am plâns când i-a spus prietenei sale, dar nu a fost suficient pentru a mă face să includ serialul pe lista de favorite pentru o perioadă mai lungă de o lună. 

În același fel am pierdut treptat și alte seriale la care mă uitam cu toată inima. Dar poate așa descoperi producții care să-mi placă mai mult, care să te facă să te simți de parcă ai fi parte din poveste și care nu te enervează timp de 42 de minute cât ține un episod, iar apoi să îl vezi pe următorul pentru că trebuie cumva să ajungi la zi. 1. The Wishing Well ( Fântâna dorințelor )


Este unul dintre puținele producții Hallmark care au reușit să mă cucerească. În urmă cu trei ani, moment în urma căruia am tot încercat să-l găsesc online, stăteam pe covorul din sufrageria lui mamaie și mă uitam la acest film, pe care atunci nu l-am prins de la început, dar  nici mult nu pierdusem din el. M-a fascinat încă din prima clipă și îl pot numi cu drag unul dintre filmele mele preferate. 

De găsit l-am găsit, iar după o revizionare cu trei ani mai târziu a reușit să mă surprindă și să mă bine-dispună exact ca prima dată. Surprinde schimbarea de atitudinea a unei jurnaliste de la Celeb Magazine care a fost trimisă într-un oraș mic din Illinois pentru a scrie despre despre o fântână a dorințelor. 

La început este foarte sigură de ce vrea și tratează lumea cu un aer de superioritate pentru că singurul lucru la care se gândește este să plece cât mai repede de acolo și să se întoarcă la New York, la biroul ei. Dar când își pune dorința de-a fii fericită, cumva viața ei se întoarce peste cap într-un moment de distorsionare temporală care schimbă lucrurile încă din a doua zi în care se află acolo și o face să realizeze că nu vechea ei viață la New York o face fericită, ci micul orășel din Illinois.

2. Mic dejun la Tiffany

Acesta nu are nevoie de introducere întrucât am scris o recenzie despre el în ianuarie și după modul în care m-am grăbit să scriu în acel moment când a apărut genericul de final, consider un adevărat clasic care poate fi primit cu aceeași încântare precum prima dată. 

O poveste impecabilă, care își are acțiunea, deloc surprinzător, tot în New York, doar că se petrece cu destul de mult timp în urmă. Audrey Hepburn o construiește pe Molly cu o doză infinită de haz și feminitate care te face să zâmbești de fiecare dată când o vezi. Chiar dacă povestea este foarte old school chiar merită văzut într-o seară ploioasă de vară în loc de un maraton Gossip Girls, pentru că, într-un fel, oarecum, e cam același lucru.

3. Playlist pentru Nick și Norah

Adolescenți. Muzică. New York, așa se poate descrie în trei cuvinte filmul denumit mai sus. O ecranizare superbă a cărții lui Rachel Cohn și a lui David Levithan. Vei simți fiorii unei aventuri muzicale inedite, trăite de un tânăr care aparent nu are nicio treabă cu viața de trupă în care face parte, deși este un basist extraordinar și simțe vibrația muzicii până în rărunchi. 

Tensiunea dintre Nick și Norah se simte încă de la început când cei doi se întâlnesc întâmplător în clubul în care cântă Nick și trupa lui. Nora îi cere lui Nick să fie iubitul ei pentru cinci minute, iar de la asta pornește totul.
4. Young&Hungry

Dacă nu te enervezi pe Josh atunci degeaba te mai uiți. Este varianta contemporană a tânăr și neliniștit. Povestea te prinde deoarece e foarte simplă și foarte credibilă. Destul de isterică, dar cumva descrie perfect viața de după facultate când înveți să fi adultul responsabil care își găsește un job stabil și așa mai departe.
5. Wayward Pines

Despre el am scris tot în această iarnă într-una dintre cele două vacanțe. Am văzut primul sezon într-o săptămână și l-am vedea din nou dacă nu aș știi de impactul emoțional. Chiar și acum, când rulează sezonul doi am momente în care simt că tot ce se întâmplă acolo este nedrept, dar chiar și așa nuanța de fantesy combinată cu sf te atrage cu totul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PODCAST

Popular Posts

Analytics- să nu ștergi asta că jar mănânci