Recenzii: Ultima bârfă (2007)


Când eram mici, serialele de pe Cartoon Network erau mult mai diferite decât producțiile actuale, deși animațiile din ziua de azi sunt oarecum interesante ( sau câteva, cel puțin ). Unul clasic, care mi-a rămas în minte după toți acești ani este sitcom-ul Ultima bârfă, pe care m-am decis să îl reurmăresc, iar după o săptămână, aproape că am terminat toate episoadele dublate în română.

Sitcom-ul este despre un grup de adolescenți care lucrează la o revistă pentru tineri, fiecare lucrând la propria rubrică. Michael Davis ( despre celebrități, iar rubrica lui se numește Vedetisme ), Wilder ( jocuri video ), Amanda Pierce ( modă ),  Rebeca Harper la sfaturi pentru adolescenți ( rubrica În prea multe cuvinte), iar Noah Jackson scrie despre muzică și formații.

Acțiunea se desfășoară în redacție, unde cei cinci tineri pomeniți mai sus, trec prin adolescență încercând să își rezolve problemele vârstei, ajutându-se reciproc, fiind totodată sub îndrumarea domnului Shepard și a șefei lor, DJ. În fiecare episod, personajele se grupează într-un fel, doi câte doi, ajutându-se sau întrecându-se reciproc în diferite activități precum concursurile de ortografie, jocuri video, modă sau situații stupide din care nu pot ieși singuri, dându-și sfaturi și încercând să își depășească problemele sau neînțelegerile, prezentând cumva dezvoltarea celor cinci personaje tinere care lucrează pentru revistă.

Moda este oarecum clasică, diferită ce cea actuală, foarte urban, abordată de tinerii de acum. Deși a apărut în 2007, sitcom-ul canadian continuă să fie de actualitate, într-un fel clasic, reușind să te atragă încă de la început cu genericul sau cu simpla acțiune care te face să vrei cumva mai mult. La traducere au mai scăpat câteva greșeli gramaticale, dar după ce treci peste chestia asta chiar nu te va dezamăgi. 


,,Eu stau în clasă/mă uit pe fereastră/cu prietenii/vreau să mă întâlnesc./Să aflu ce-i nou/bârfe cu ecou, /să știu tot ce e nou./Tot ce-i interesant,/din revista noastră ați aflat...”

După ce am văzut după atâta timp episoadele pe care le urmăream cu drag pe vremea când eram în a patra și mă uitam aproape involuntar la toate producțiile pentru copii legate de cărți, reviste, articole și de scris în sine, acest cântec mi-a înflorit din nou în inimă, chiar și după opt ani de când obișnuiam să urmăresc acest serial. 0 Comments