13.03.2016

Diaro (1) : Dragă jurnalule


With the new day comes new strength and new thoughts 

- Eleonor Roosevelt


Niciodată nu am fost în stare să țin un jurnal, iar asta pentru că nu îmi convenea felul insipid în care îmi așterneam gândurile pe hârtie, dar și pentru că aveam teama constantă că părinții mei aveau să îl citească. Încă din gimnaziu, am renunțat la jurnale în favoarea unor povești diferite, care nu aveau nimic de-a face cu mine și viața mea de zi cu zi. Dar nu era zi în care să nu îmi doresc să țin un jurnal. Am trăit în tot acest timp copleșită de gândul că nu pot scrie, asta până când am realizat că stilul meu este doar diferit. 

M-am gândit la categoria asta acum câteva minute, când începutul jurnalului meu ( care se afla pe stick-ul de memorie ) mi s-a formatat și cumva am rămas fără nimic și chiar muncisem cât pentru o săptămână în documentul care a fost șters. Inevitabilul s-a întâmplat, așa îmi trebuie dacă nu salvez în computer înainte de-a urca pe stick, așa că voi muta într-o oarecare măsură jurnalul chiar aici. 

Mereu mi-a plăcut să citesc jurnale, reviste și orice avea cuvinte și mai puțin de, să zicem, șaizeci de pagini. Iar rubrica din Secretele Sabrinei în care era dezvăluit jurnalul ei secret mă fascina aproape de fiecare dată mai mult decât orice revistă Hannah Montana ( care avea și ea chestia ei cu jurnalul personal ), M-am inspirat mereu din jurnalul Sabrinei, cel puțin până când revistele s-au pierdut în negura timpului. Precum publicațiile pomenite mai sus, au fost o mulțime de pagini din jurnalul meu intim și personal ( care nu va ajunge niciodată Bestseller precum cel din filmul de la Disney) care și-au îndeplinit soarta și au ajuns în gunoi. 

Acum câteva zile, am descărcat într-o doară aplicația Diaro, în care m-am învățat să scriu ce mi se întâmplă în fiecare zi sub formă de mini-articol, cu o anumită temă, emoji ( așa mi-am numit eu dosarele și tag-urile pentru a nu folosi cuvinte, deși la dosare am scris lucruri precum Heart, Life, Health, Random, Love)  și culoarea pe care o schimb zilnic în funcție de starea mea de spirit. Cu Diaro am început să scriu mai mult decât de obicei și îmi exprim gândurile mult mai bine decât printr-un monolog, singură în cameră, vorbind aparent cu pereții. 


Alte surse: adrianciubotaru.ro / 7p.ro /
Sursă text: Giulea Andreea M, îmi asum toate greșelile de exprimare/ gramaticale/ ortografice, iar cel mai probabil voi da vina pe lene pentru că acestea au rămas necorectate.
Sursă imagine: Pinterest
Sursă citat: BrainlyQuotes.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PODCAST

Popular Posts

Analytics- să nu ștergi asta că jar mănânci