10.02.2016

Recenzie: Wayward Pines_________________

IMPORTANT 

NOTICE TO ALL RESIDENT OF WAYWARD PINES ( REQUIRED TO BE POSTED PROMINENTLY IN EVERY PLACE OF BUSINESS )

#WaywardPines

__________


Cu o săptămână în urmă, când am făcut o mică cercetare în ceea ce privește noile seriale, fie dacă acestea sunt cu adevărat noi sau apărute acum câteva luni sau câțiva ani. În categoria mini-seriale, creată de cei de la playfs, am dat peste o ecranizare foarte interesantă. M-am gândit să văd despre ce e vorba pentru că mi-a plăcut posterul, precum și numele topografic de genul Twin Peak, Sleepy Hollow, Nashville... Wayward Pines m-a fascinat încă de la primul episod, fiind astfel determinată să îl urmăresc până la capăt.

Dramă distopică, total diferită de The100 sau Falling Skies sau filme ca The Hunger Games sau Divergent, al cărui gen deviază odată cu povestea, este comparată cu Twin Peaks, fiind astfel o variantă contemporană a serialului produs de David Lynch în anii nouăzeci.

Acțiunea primului sezon este focalizată pe venirea agentului secret Ethan Burke, care ajunge în Wayward Pines cu scopul de a găsi alți doi agenți dați dispăruți. Povestea devine mult mai interesantă și confuză pe parcursul ei, deși încep să se strângă o mulțime de detalii și explicații. Ethan trece cumva printr-o schimbare vizibilă chiar și dincolo de ecranele laptop-urilor noastre. El încearcă să evadeze de două ori, dar renunță când află adevărul sumbru care include dispariția rasei umane și creaturi numite Aberații. Destul de intrigant, nu? Ethan devine șeriful din Wayward Pines ( după ce îl omoară pe cel vechi) care are rolul de-a menține siguranța micului oraș cu ajutorul Socotelilor care se fac celor care nu respectă regulile, lucru pe care Ethan refuză să îl execute deoarece nu crede că oamenii trebuie să fie uciși pentru că încearcă să se întoarcă la familiile lor ( care s-au pierdut în urmă cu 2000 de ani).

Sincer, nu cred că cele șapte reguli sunt chiar atât de absurde, iar înafară faptului că în serial oamenii sunt socotiți dacă le încalcă, în viața reală ar putea fi îndeplinite cu ușurință, (sau câteva dintre ele, cel puțin) precum un obicei pe care îl incluzi în rutina ta zilnică. În viața reală, sunt reguli scrise și nescrise, de primele oamenilor nu le pasă, cât despre celelalte, e în firea umană să știm ce e bine și rău pentru noi, lucru direct proporțional cu instinctul de supraviețuire.

_________


DO NOT TRY TO LEAVE

Locuitorii din Wayward Pines sunt izolați cu ajutorul unei arce pentru a fi protejați de acela Aberații, iar din cauza faptului că aceștia nu au habar de anul în care se află sau de cum a ajuns lumea pe care ei o știu, atunci se explică încercarea lor de-a evada, de aici și regula impusă pentru siguranța lor, chiar dacă ei nu știu asta.

DO NOT DISCUSS THE PAST
DO NOT DISCUSS YOUR LIFE BEFORE

Cum s-ar mai putea spune ,,uită și mergi mai departe”, poate fi considerat în lumea noastră un îndemn care să facă referire la faptul că trebuie să ne concentrăm pe prezent în ciuda trecutului, oricât de marcant ar fi acesta. Pentru că odată ce ești conștient de momentul actual îți poți organiza mai bine viitorul. În serial, locuitorii din Wayward Pines trebuie să își reconstruiască viața pentru a se putea integra în societate, dar și pentru a atinge așa-zisa perfecțiune.

ALWAYS ANSWER THE PHONE WHEN IT RINGS

Pentru că singurele persoane care pot suna sunt cele care supraveghează. Nu știu cât de mult s-ar putea aplica regula asta în viață pentru că nu poți răspunde întotdeauna înainte ca telefonul să se oprească din sunat, dar mulți chiar răspundem imediat atunci când putem, pe când alții preferă să se gândească cât e de important acel apel înainte de a răspunde.

WORK HARD AND BE HAPPY, AND ENJOY YOUR LIFE IN WAYWARD PINES

Cine nu și-ar dori o viață bună și fericită într-un oraș aparent perfect? Regula asta îți impune practic să fi fericit în locul în care te afli ( în cazul ăsta Wayward Pines) . Toți creștem cu gândul că vom fi cineva, iar de cele mai multe ori știm exact cine chiar înainte de a ajunge la facultate. Dacă muncești din greu și trăiești o viață liniștită ai șanse de izbândă. Ultima regulă este un fel de sugestie a populației să rămână calmă, să își vadă de treabă și să nu își bage nasul unde nu e cazul.

_______________

Dacă aș locui în Wayward Pines, probabil că aș fi fata care lucrează la bibliotecă sau aș fi colegă cu Toby, băiatul de la Cronică și aș scrie la fel de mult precum scriu acum. Aș merge împreună cu prietenii apropriați în excursii în jurul stâncii sau la un picnic în pădure și aș bea ceai de pin tot timpul. Nu aș avea internet pentru a-mi permite să am un blog, dar aș putea citi în cafenea unde aș sta de vorbă cu Ruby. Idea unei vieți perfecte într-un oraș mic  nu sună atât de rău, în ciuda tuturor motivelor acestui serial, simplul gând că aș putea locui la munte ar fi de ajuns pentru mine. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PODCAST

Popular Posts

Analytics- să nu ștergi asta că jar mănânci