Rolul scriitorilor în societate

    Doar ce am terminat de scris un text text argumentativ cu tema titlului acestei postări și chiar am fost surprinsă de temele care se dau la bac la profilul uman, care în mare măsură sunt identice cu temele despre care scriu pe aici.   
                                                                                      Revenind, mi-a fost puțin lene la început să scriu textul argumentativ pentru că mă gândeam dar de ce să îl mai fac? Îmi e prea lene, nu îmi zice nimic dacă nu îl fac, ultima partea e o minciună pentru că suntem întrebați la fiecare oră de textul ăla argumentativ și nu e deloc o idee bună să te faci că l-ai pierdut, ai uitat de el și alte chestii, oricât de greu ar fi - pentru unii - subiectul de abordat. Mi-am făcut tema din perspectiva unei fangirl, bineînțeles, nici nu se putea altfel. Ba chiar am pomenit și de Cassandra Clare, John Green și K.J.Rowling, numindu-i autorii contemporani care ne-au influențat prin intermediul cărților lor, bine, nu am folosit chiar cuvintele astea, dar era ceva de genul. În orice caz, un scriitor își face treaba și scrie, iar scrierile lui ajung sursă de inspirație pentru noi toți. Din cărți poți învăța o mulțime de lucruri, oricât de prins ai fi de acțiune. Rolul lor în societate este de-a ne dărui lumi fantastice în care să ne regăsim și în care să trăim oricât de mult dorim. Am cărți pe care le-am citit de o grămadă de ori și tot nu mă satur de ele, e ca și cum redescopăr o parte din mine pe care nu am întâlnit-o până acum, pe măsură ce trec prin fiecare paragraf și pagină. 

E.Lockhard, autoarea romanelor Mincinoșii, a Scandaloasei povești a lui Frankie Landou-Banks și a Cum să fii o fată rea afirmă într-un interviu că recititul unei cărți, chiar dacă îi știi deja conținutul, te va ajuta să îți refaci ideea despre acea carte, ceea ce sunt complet de acord pentru că am cărți pe care le-am citit de aproape 5-6 ori și le-aș tot citi numai de drag, pentru că de fiecare dată dau de ceva nou, o replică, un gest, ceva ce nu am băgat de seamă în lecturările precedente. 

0 Comments