09.09.2015

Chestii de văzut la TV

.

Probabil toți ne pierdem vremea în fața televizoarelor, mai ales în timpul show-urilor de genul celor Românii au talent, Vocea României, XFactor și toate celelalte emisiuni difuzate de posturile noastre românești. 

Mereu mă plâng că nu prindem și noi Netfix, CW, AbcFamily, LifeTime, Fox, TNT sau NBC , pentru a ne uita și noi ca oamenii odată cu americanii la seriale și nu să așteptăm să se îndure cineva să posteze episodul/ serialul online. Și înafara faptului că nu le avem pe acestea, nu avem nici setul complet de canale, de exemplu HBO, Universal Channel, Film Cafe, Discovery, Animal Planet. Toată chestia asta cu separarea canalelor în funcție de televiziunea la care ești abonat mi se pare o prostie.

Cei mai mulți dintre noi avem câte un serial preferat ( bine, nu am pornit pe calea cea bună dar voi continua oricum ) de la Teen Wolf până la Supernatural și Walking Dead, dar posturile noastre nu prea difuzează seriale ,,mișto'' din mii de motive la care nici măcar nu putem visa. Într-adevăr, cele trei seriale au fost difuzate pe Axn, ProTv și ProCinema, nu cred că mai e nevoie să menționez că pe ProCinema a fost difuzat și primul sezon din Micuțele Mincinoase. Diva difuzează primul sezon din Once Upon A Time, dar continuă să-l dea în reluare. De la Diva pot să jur că am văzut Bibliotecarii de cel puțin cinci ori, înafara faptului că l-am urmărit încă de la începuturi și mi-am început vacanța de iarnă cu cele trei filme care-l au în rolul principal pe Noah Wyle în rolul lui Flynn Carsen. 

Serialele astea super-mega-hiper populare au apărut din câte se pare pe posturile românești, la fel ca cele mai puțin cunoscute ajung pe ecranele noastre.

Chiar și cu aceste diferențieri pe care le-am comentat mai sus, chiar avem ce vedea la televizor, deși cele mai multe sunt despre politică, unde dai numai de persoane puse pe scandal. Lăsând de o parte politica și toate lucrurile care țin de ea, televiziunea românească are o varietate de canale care chiar merită urmărite. 

Emisiunile ProTV-ului, le-aș înșira aici, dar nu sunt de acord cu toate și prefer să aleagă fiecare ce vrea să vadă din producțiile studiourilor Pro ( de la ei mai fiind și filmele de seară de la 8:30 până la miezul nopții sau până încep reluările).  

ProCinema , ( aceeași chestie cu filmele ) aici am văzut de câteva ori filmele cu liceenii, filmul Playlist pentru Nick și Nora ( despre care plănuiesc să scriu imediat ce citesc cartea și eventual revăd filmul ) și în general producții noi, vechi și tot ce vrei. ProCinema-ul nu m-a dezamăgit în materie de filme. 

Diva, la fel de minunată și încântătoare ca Nevestele Disperate. Diva Universal are seriale vintage, polițiste, mister, crimă, fantezie, e ok, dar continuă să difuzeze la nesfârșit aceleași lucruri ( dacă am văzut Bibliotecarii de cinci ori în mai puțin de un an și Haven de aproape trei ori). Au avut și eu super-hiper-mega cunoscutul serial The Vampire Diaries, care a mai fost difuzat și pe alt canal dacă mai țin minte. În orice caz, înafara reluărilor pe Diva sunt filme de familie, care nu sunt chiar așa de rele, Miss Marple, Crimele din Midsummer ( care se difuza și pe Hollmark acum zece ani sau cam așa. ), Haven, Bibliotecarii, The Mentalis, Hărțuitorii și Ofițeri începători. Sunt mai încântată de Bibliotecarii și de Haven, dar fiecare cu preferințele lui, nu că celelalte seriale ar fi nașpa sau ceva.
Antena 1, la fel ca în cazul ProTv-ului, doar cu o mică excepție. A1 are acest observator special, care, din punctul meu de vedere este foarte interesant - chiar dacă așteptăm o veșnicie ca să se termine pauzele de publicitate.

AXN, acum câtiva ani mă uitam la Mesaje de dincolo și am o vagă idee că toți făceam asta. Când veneam de acasă de la școală ( undeva prin clasa a 6-a ) deschideam televizorul și îmi făceam temele în pauzele de publicitate. Axn-urile erau total diferite față de cele de acum, erau AxnSciFi- unde se difuza Dr. Who, Vânătorii de fantome, o mulțime de alte seriale legate de paranormal și filme de groază la ore târzii, cum ar fi Vineri 13 sau Halloween- și AxnCrime pe care nu cred că îl prindeam. Pe AXN-ul actual este acceași problemă cu reluările, dar se grăbesc să adauge sezoane noi de fiecare dată după o singură redifuzare. Aici este Elementary ( Sherlock Holmes și Dr. Watson ), Bones ( Cititorii de oase ) , Hannibal, Psihologia Crimei, Memorie Perfectă, Numerele....

Mtv- emisiunile Mtv-ului și eventual muzica, atunci cand nu difuzează muzică nașpa, pentru că se întâmplă și asta.

SportRo, nu sunt o fană a sporturilor, dar aici sunt emisiuni create de MTV cum ar fi Ridiculousnes și BoilingPoint.

History, Extratereștrii Antici direct și toate celelalte emisiuni cu amanet, plus serialele/ documentarele lor care nu știu dacă sunt difuzate pe post, dar mă rog.

Național Geografic, toate emisiunile și documentarele lor, de la Știința Prostiei, Geniul străzii, Dincolo de magie cu DMC, Fenomene stranii ( care nu știu dacă mai e )

Tvr1/Tvr2, filmele de weekend ( dar aici depinde pentru că uneori sunt și românești )

DigiLife/World, unele documnetare.

Euforia, am văzut că au și ei câteva filme drăguțe pe acolo uneori.

Paramount, ca un fel de Hallmark, sunt în general filme făcute de ei, dar nu numai. Având și ei boala reluărilor, am văzut filmul Rags de nouă ori și încă îmi place. Nu înțeleg de ce difuzează filme marca Nickelodeon când Nickelodeon România ar trebui personal să pună pe postul lor acele filme, dar cine știe? Pe Paramount sunt o mulțime de filme random, de la Clueless, Jurassic Park, Nice Guy Johnny, Everybody's Fine, Reality Bites și serialele Black Sails ( Vele Negre) și Crimele din Belfast ( The Fall ) - care nu m-a impresionat prea mult.

Nu am realizat niciodată cât de vastă poate fi și televiziunea românească. Chiar dacă nu producem noi cine știe ce seriale și suntem mult mai concentrați pe emisiuni și muzică proastă decât orice altceva, nu e ca și cum nu am avea ce vedea într-o seară de vineri. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PODCAST

Popular Posts

Analytics- să nu ștergi asta că jar mănânci