16.09.2015

Ce spunem la nervi


Cred că cei mai mulți dintre noi am fost călcați pe nervi măcar odată, poate chiar de mai multe ori, iar la cât de ușor de aprins suntem, chiar dacă nu e necesar spunem chestii pe care nu ar trebui să le spunem.

Când o persoană te enervează, cel mai bine e să o ignori, pentru că altfel iese un conflict și mai mare, chiar dacă nu ești chiar vinovat. Dar dacă spui ceva, orice ( și se poate întâmpla la nervi ) care să aprindă o scânteie, care nu își are rostul. La nervi putem spune o mulțime de lucruri, dar nimănui nu îi pasă pentru că se presupune că ar trebui să fim foarte calmi și să nu ne implicăm în chestii care nu își au rostul, când până și adulții au momente când ajung la limita maximă de enervare, oricât de neclintiți ar fi.

Unii oameni vor să te enerveze pentru a-ți testa limitele sau doar pentru a te înfuria. Dacă nu le răspunzi cu aceeași monedă nu se va întâmpla nimic care să fie regretat mai târziu. Fără bătaie. Fără conflict. Fără scandal.

Cel mai bine e să pleci de acolo în momentul în care cineva te bate la cap sau începe să te streseze. Sau poți să îi ceri să te lase în pace, dar există și posibilitatea ca acea persoană să profite de chestia asta și să își continue treaba.

În definitiv de ce ne enervăm pe oameni care chiar asta vor? De ce trebuie să le facem jocul și să acționăm așa cum vor ei? Putem să alegem ceea ce facem, iar odată cu alegerea și consecințele ( în cazul în care alegerea respectivă are consecințe ) , putem de asemenea să alegem să evităm orice fel de conflict, care chiar dacă nu este vina ta se poate complica mai mult decât trebuie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PODCAST

Popular Posts

Analytics- să nu ștergi asta că jar mănânci